17 Mart 2018 Cumartesi

Biyoteknoloji Nedir?

Biyoteknoloji Nedir?

Biyoteknolojiyi bir paragrafta veya bir sayfada tanımlayacak olursam, 6 yıllık hayatımı biyoteknolojiye yatırdığımdan bu oldukça zor olacak ama elimden gelenin en iyisini yapacağım.

Biyoteknoloji, zooloji ve botanik gibi geleneksel konulardan oldukça farklıdır. Zooloji ve botanikte asıl konu, sırasıyla hayvan ve bitki gövdesinin yapısal organizasyonudur. Ancak biyoteknolojide asıl konu, moleküler düzeyde, aslında DNA'nın ve RNA'nın, molekülleri çerçevelemede, proteinin rolünün ne olduğunu, genlerin, bir genin esasının temeli nasıl çalıştığını söyleyebilmeltir.

Geni nasıl manipüle edebiliriz? 


DNA parmak izlerinin hepsi biyoteknolojinin uygulamalarıdır. Tarım alanında biyoteknoloji kullanılarak, bilim adamları daha verimli ve kalite ürünler geliştirmeye çalışıyorlar. Bugün kullandığımız tüm pamukların genetiği değiştirilmiştir. Bilim adamları DNA rekombinant teknolojilerini kullanarak aşı geliştiriyorlar. Hepsi büyüye benziyor. Ama bu gerçek. Gelecekte, doğum yapantıran doktorlar, çocuğun akıbetini gen inceleyerek anlatabilirler. Bu yüzden biyoteknolojinin bilimde çok önemli olduğunu ve doğrudan bizimle bağlantı kurduğunu unutmayın.

Bu güzel makalenin sahibi olan Deepankar Choudhury'a teşekkürler.

Yorum Gönder

Whatsapp Button sadece Mobil Cihazda çalışır

Yazmaya başlayın ve aramak için Enter tuşuna basın