17 Mart 2018 Cumartesi

Biyoteknolojinin Yararları

Bilim alanında şüphesiz en önemli gelişmelerin bir kısmı biyoteknoloji alanında gelişmiştir. Peki bu biyoteknolojin biz insanalara ne gibi yararları var.
Biyoteknolojinin Yararları

Biyoteknoloji birbiriyle bağlantılı birçok araştırma dalından oluşan bir alandır. Mevcut bir biyolojik sürecin, performansını arttırmak / iyileştirmek veya doğayı taklit eden yeni bir teknik yaratmak için herhangi bir modifikasyonu, Biyoteknoloji olarak düşünülebiliriz.

Biyoteknolojinin Avantajları


Meyve ve sebzelerde istenen özelliklerdeki mahsul veriminde ve seçiciliğinde iyileştirme. Bunu yapmak, meyve ve sebze üretiminin çok düşük olduğu ülkelerde neredeyse bir zorunluluktur.

Tedavisi olan hastalıklara karşı aşıların geliştirilmesi. Kanser tedavisi için hedefe yönelik tedavi, belirli vücut bölümleri için ilaç iletimi için plak temizliği için nano robotlar üzerinde çalışılmaktadır. Sektörde kullanılan süreçlerde iyileştirme. Örneğin; kimyasallar yerine enzimler kullanmak çevreye daha az zarar verir ve dolayısıyla daha az karbon yayılımı yapmış oluruz. Dolaylı olarak da küresel ısınma için önemli bir önlem alırız.

Enerjisi verimli yakıtlar ve enerji kaynakları üretmek de biyoteknolojinin yararlarındandır. Bu konuda eğer meraklı iseniz mikrobiyal yakıt hücresini araştırmanızı öneririm. Antimikrobiyal ambalajlarla artan gıda güvenliği, kontaminasyon için tespit yöntemleri, çeşitli tekniklerle ile gıda israfından kaçınabiliriz.
Bir başka ilginç biyoteknolojinin yararı ise biyoremidasyondır. Biyoremidasyon; petrol sızıntılarını temizlemek için özel mikroplar geliştirilmesidir.

Biyoteknoloji çok da masum olduğu söylenilemez. Biyoteknolojinin zararları adlı makalemizi okuyarak biyoteknolojinin zararları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

kaynak: https://www.quora.com/What-are-the-advantages-of-biotechnology

Yorum Gönder

Whatsapp Button sadece Mobil Cihazda çalışır

Yazmaya başlayın ve aramak için Enter tuşuna basın