17 Mart 2018 Cumartesi

Biyoteknoloji Mühendisliği

Biyoloji mühendisliği veya biyo-mühendislik (biyolojik sistem mühendisliği dahil), yaşam bilimleri ile ilgili gerçek dünya problemlerini veya bunların uygulamalarını çözmek için biyoloji (ve fizik, kimya, matematik ve bilgisayar bilimi ikinciliği) kavram ve yöntemlerinin uygulanmasıdır.

Mühendisliğin kendi analitik ve sentetik metodolojilerini kullanarak ve geleneksel çözümlerin çözümüne ve maliyetlerine ve pratikliğine olan duyarlılığını ulaşması. Bu bağlamda, geleneksel mühendislik, cansız araçları, yapıları ve süreçleri analiz etmek, tasarlamak ve üretmek için fiziksel ve matematik bilimleri uygularken, biyolojik mühendisliği öncelikle organizmaların çalışmalarını geliştirmek ve ilerletmek ve biyoteknoloji oluşturmak için moleküler biyoloji olarak bilinen hızla gelişen bilgi birikimini kullanır. . Bu, nihayetinde biyolojik olarak mühendislik makinelerinin ve moleküler ölçekte maddeyi yeniden düzenleyen 3D baskının olasılığını içerebilir. Fizikçi Richard Feynman, zararları ve enfeksiyonları onarmak veya tespit etmek için vücuda sokulan bu biyolojik makineler için tıbbi kullanım fikrini teorileştirdi. Feynman ve Albert Hibbs bir gün (Feynman'ın söylediği gibi) “doktoru yutması” nın mümkün olabileceğini ileri sürdü. Bu fikir Feynman'ın 1959 yazısında ele alındı. Altta Bol Bol Oda var.

Endüstriyel biyo-mühendislik, teknik araçlarla suni organların oluşturulmasından ya da azaltılmış veya kaybolan fizyolojik fonksiyonları (Biyomedikal Mühendisliği) telafi etmek ve genetik olarak değiştirilmiş organizmaları, yani tarımsal bitkileri geliştirmek için rejeneratif tıp yöntemleriyle büyüyen organ ve dokuların yollarını bulur. ve hayvanların yanı sıra istenen özelliklere sahip bileşiklerin moleküler tasarımları (protein mühendisliği, mühendislik enzimolojisi). Biyoloji mühendisliğinin tıbbi olmayan yönlerinde, biyoteknoloji, nanoteknoloji ve 3D baskı ile yakından ilgilidir.

Özellikle önemli bir uygulama, insan sağlığına (insan biyomühendisliği) ilişkin problemlerin analizi ve maliyet-etkin çözümüdür, ancak alan bundan çok daha geneldir. Örneğin, biyomimetik, canlı organizmaların yapılarının ve işlevlerinin, malzeme ve makinelerin tasarımı ve mühendisliği için model olarak kullanılabileceği yolları bulmaya çalışan bir biyolojik mühendislik dalıdır. Öte yandan, sistem biyolojisi, karmaşık yapay sistemler ile mühendisin yakınlığını ve belki de “tersine mühendislik” te kullanılan kavramları, karmaşık yapı, işlev ve karmaşık çalışma yönteminin tanınması zor sürecini kolaylaştırmak için kullanır. biyolojik sistemler.

Biyoloji mühendisliği ile biyomedikal mühendisliği arasındaki farklılaşma belirsizdir çünkü birçok üniversite "biyomühendislik" ve "biyomedikal mühendisliği" terimlerini birbirinin yerine kullanmaktadır. Biyomedikal mühendisleri özellikle tıbbi yeniliklere karşı biyolojik ve diğer bilimleri uygulamak üzerine odaklanırken, biyolojik mühendisler öncelikle mühendislik prensiplerini biyolojiye uygulamakla ilgilenir - ancak tıbbi kullanım için zorunlu değildir. Bu nedenle, ne "biyolojik" mühendislik ne de "biyomedikal" mühendislik tamamen birbirinin içinde yer almaz, çünkü tıbbi ihtiyaçlar için "biyolojik olmayan" ürünler ve tıbbi olmayan ihtiyaçlar için "biyolojik" ürünler (özellikle biyosistem mühendisliği dahil) olabilir. ).

Kaynak: https://en.wikipedia.org/wiki/Biological_engineering

Yorum Gönder

Whatsapp Button sadece Mobil Cihazda çalışır

Yazmaya başlayın ve aramak için Enter tuşuna basın