7 Ağustos 2018 Salı

Liderlerin Sırları

Liderlerin Sırları

            Günümüz dünyasında artık her alanda doğuştan lider ya da liderlik vasıflarına uygun kişiler aranmaya başlanmaktadır. Değişen dünyaya, çağın ayak uydurma çabası, gerek iş hayatında gerekse sosyal ekonomik ve siyasi anlamda insanların kendilerini yönetecek kişinin bir lider olması gerektiği kanısında. Liderlik nedir ve ya lider kimdir sorusuna cevap aranmalıdır.
Özellikle 1970 - 1990 yılları arasında şirketlerde iyi yöneticilik kavramı gün yüzüne çıkmış ve insanlar kendi aralarında bulunan bu liderlerin farkına varmıştır.

Lider kimdir?

            Lider hayatının her aşamasında seviye insanı olmak demektir. Peşinden yüzleri, binleri gerektiği yerde milyonları sürükleyebilen demektir. Atılımcı, cesur ve vizyon sahibi kişilerdir. Açık görüşlü ve ilerici insanlardır. Kendisini her zaman hissettirir, belli eder ve yokluğunda etrafında insanlar tarafından aranandır. Liderlik kişisel gelişim anlamında yeterli bir donanıma sahip olmak ve bu donanımı kullanmaktır.  Lider, spesifik, ulaşması zor olan vizyonu ortaya koyanlardır. Genel kabulü sağlayan ve topluluğu bu doğrultuda yönlendirendir.

Liderlerin Sırları :

            Her şeyden önemlisi bir lider  kendi farkında olmalı ve gerek iş hayatında gerekse sosyal hayatta yöneticilerden farklı olduğunu bilmeli. Vizyonun yaratıcısı kendisi olmalı ve yöneticilerinde bu vizyona uyacağını bilmelidir. Topluluklarda iletişime, onlarla fikir alışverişine ve çağa uygun her değişime açık bir kapı bırakmalıdır. Çevresinde bulunan topluluğa karşı her zaman güler yüzlü, saygılı, ciddi ve ahlaklı olmalıdır. Olumlu düşünce ve tutuma sahip, bilgili, birikimli, kararlı, girişken ve mükemmeliyetçi olmalıdır.

Yorum Gönder

Whatsapp Button sadece Mobil Cihazda çalışır

Yazmaya başlayın ve aramak için Enter tuşuna basın