7 Ağustos 2018 Salı

Backorder Sistemi Ve Gelişimi

Backorder Ne Demektir?


  Kelime anlamı olarak ön sipariş anlamına gelen backorder nedir? sorusu web ile ilgilenen kişiler tarafından merak edilmektedir. Backorder kavramı SnapNames.com tarafından 2000 yılında çıkarılarak piyasaya konulmuştur. Sistem ilk çıkarıldığı zaman backorder nedir? diye soran ve anlamayan işi sayısı çok fazla idi. Ancak zamanla sistemin faydası ve yarattığı etki anlaşılarak herkes tarafından kullanılmaya başlanmış bir sistemdir.

  Backorder nedir? diye soranla genelde web siteleri olan ya da web ile yakından ilgilenen kişiler olmuştur. Ön sipariş şeklinde tanımlanan backorder, sahipli olan bir alan adı için ‘’ silindiği zaman yeniden benim adıma kaydet’’ komutunu vermektedir.

  Alan adı yani domain piyasasında backorder kavramı 2000 yılında piyasaya sokulduğu ilk günlerde, kullananlar için alan adlarını takip etmiştir ve düştüğü anda sizler adına kaydetmek amacı ile hızlı bir şekilde çalışıyordu.

  1 domain adına yalnızca 1 tane backorder bakabiliyordu. Bu nedenle, nasıl ki bir alan adı boşta mı diye hızlı bir şekilde bakılır, aynı bunun gibi snapnames.com’da backorder işlemini böyle ifade ediyordu.

  Sistem domain piyasasında benimsenip yeni piyasa yarattığı için backorder oynayanların sayısı günden güne artmaya başlamıştır. Sistem piyasasında gördüğü ilgi nedeni ile çoğu firma backorder işlemlerini yapmaya izin başladı.

  Pool.com, backorder konusunda piyasaya çok hızlı bir giriş yapmıştır. Ancak kullanmış oldukları kredi kartı onay sistemlerinin Türkiye’deki bankalar tarafından desteklenmemesi nedeni ile Türkiye için pek fazla kullanışlı olmamıştır.

 Neden Backorder Sistemi Önemlidir?


  Süresi biten alan adlarının otomatik bir şekilde takip edilmesini sağlayan backorder, alan adı silindiği anda kaydetmektedir. Yani silinen alan adlarının otomatik olarak kaydedilmesi backorder sistemi sayesinde mümkün olmaktadır.

  Bir alan adı almak isteyen ancak istediği alan adının başka biri tarafından kullanıldığını gören kişiler için backorder sistemi idealdir. Silinen alan adlarının kolay bir şekilde alınabileceğini düşünen kile yanılırlar. Bu onlara daha pahalıya mal olmaktadır. Backorder sisteminde büyün alan adları yer aldığı için istediğiniz alan adı düştüğü anda, sistem buna ayarlandığı için otomatik olarak sizin adınıza kaydeder. Bu da sizi büyük bir masraftan ve yükten kurtarır.

Yorum Gönder

Whatsapp Button sadece Mobil Cihazda çalışır

Yazmaya başlayın ve aramak için Enter tuşuna basın