7 Ağustos 2018 Salı

İnternetin Eğitime Yararları ve Zararları

İnternet Nedir?


Hayatımızın her anında kullandığımız internet sayesinde bilgiye sınırsız erişebiliyoruz ve insanlarla iletişim kurabiliyoruz. Uzaktaki bir akrabamızı arayıp halini hatırını sorabiliyoruz. Ya da dünyada olan önemli gelişmeleri onun sayesinde öğrenebiliyoruz. En güzeli artık kurulan yeni sistemlerde içinde bulunan bilgilerin doğru olması ve benzersiz olması sağlanabiliyor. Lafın kısası internet hayatımızın her yerinde ve biz onun sayesinde sınırsız bilgiye ulaşabiliyor, dünya ile iletişim sağlayabiliyoruz.

Eğitimde İnternetin Yeri:


Diyelim ki sizin matematiğe ilginiz var ve okulda öğretilenlerin dışında daha eğlenceli daha nota yönelik değilde öğretmeye yönelik bir şeyler arıyorsunuz. İşte tam burada KhanAcademy, TurkcellAkademi, Coursa gibi eğitim veren yerler giriyor bu platformlar sayesinde nota yönelik değilde öğrenmek için öğreniyorsunuz ve kendinizi geliştirebiliyorsunuz. Hatta gitar çalmayı öğrenmek istiyorsunuz burada da paralı olsa da eğitim setleri veya freelance çalışan insanlar giriyor devreye. Bu sayede hazırladıkları eğitimler sayesinde evinizden gitar çalmayı öğrenebiliyorsunuz.

Dolandırıcılar:


Ancak her yerde olan dolandırıcılara da dikkat etmek gerekir. Onlarda sizin paralarınızı vereceği eğitimden kat kat para alarak çıkarır hatta belki de "Yakından öğretmek uzak öğretmekten hem daha kolay hem de daha etkili" gibi laflarla evinize girip sizi soyabilirler. Bu gibi kişiler ve gerçekten namusuyla çalışan kişiler arasında ki fark dolandırıcı olması sizin paralarınız da gözleri olmasıdır. Bu yüzden onları ayırt etmek zor olabilir. O yüzden lütfen eğitim alacağınız kişi veya yerleri doğru seçin. Böylece hem paranızı koruyabilir hem de gerçekten bir şeyler öğrenebilirsiniz.

Okulda Nasıl Peki?


Yapılan araştırmalara göre öğrencilerin eğlenceli, sıradışı ve görsel olan bilgileri hem daha kolay öğreniyor hem de çok daha zor unuttukları kanıtlamış. Bu akıllı tahta gibi ülkemizde şuanda aktif olarak kullanılan sistemler veya EBA ( Eğitim Bilişim Ağı ) gibi internet üzerinden olan eğitim platformları günümüzde büyük önem taşıyor. Bu gibi yerlerde çocukların anlayacağı bir dilde ve görsel olarak zengin video ve anlatımlarla internet sayesinde eğitimde hızlı bir biçimde ilerlemekte.

Yararları;

  • Sınırsız bilgi olması ve her bilgiye ulaşılabilmesi açısından internet bulunamaz bir nimet.

  •  
  • EBA, KhanAcademy ve TurkcellAkademi gibi yerler sayesinde hem doğru hem ihtiyaç duyulan eğitimlere ulaşabiliyoruz.

  •  
  • Okullara internetin gelmesi ve MEB' in EBA gibi platformlara yatırım yapması çok ülkenin geleceği için büyük adımlardan bir tanesi
  • Zararları;

     
  • Doğru bilgilerin bulunduğu yanlış bilgilerinde bulunması. Bu büyük bir açık eğer bu açık kapatılırsa daha güzel bir geleceğe gözümüzü açabiliriz.

  •  
  • Dolandırıcıların bu gibi yerlerde insanların hem duygusunu hem de paralarını sömürmesi büyük bir ayıp. Gün geçtikçe artan dolandırıcılık yöntemleri yüzünden insanların birbirine güveni ne yazık ki pek kalmadı.


  • Her şeyin olduğu gibi internetin de hem yararları hem de zararları bulunmakta. Bunun için bir çözüm bulunmadığı taktirde insanlar hala güvensiz bir şekilde yaşamaya devam edecekler.

    Yorum Gönder

    Whatsapp Button sadece Mobil Cihazda çalışır

    Yazmaya başlayın ve aramak için Enter tuşuna basın