7 Ağustos 2018 Salı

Domain Rehberi

Bu yazımızda Domain Rehberi adı altında domain ile ilgili bir çok alana değinilecektir. Eğer aradığın şey içindekiler bölümünde varsa direk tıklayıp o bölüme gidebilirsiniz.

Giriş

Çoğu kişinin üzerine en çok kafa yorduğu bölümlerden biri de açmak istedikleri sitelerine isim bulmak. Site açmadan önce herkes çok düşünür acaba bu mu olsun, yok ya bu da güzel gibi kararsız cümleler kurar. İsim bulduktan sonra da her şey bitmez, domain denilen nalet bir şey var. İnsanların ticaretini yaptıkları, çok da iyi paralar kazandıran domain ticaretinden dolayı. Senin benim gibi site açmak isteyenler alan adı (domain) bulamamakta.

Domain Nedir?

Domain, Türkçe anlamı Alan Adı demektir. Domain'i IP numaralarının kısa yolu olarak düşünebilirsiniz şayet domain olmasaydı ne olurdu. Kolay bir örnek ile açıklayalım: Google(a) site isimleri ile değilde 192.168.9.2 şeklinde bir sayı yazarak girecektik.

Domain Ne İşe Yarar?

Kullanıcıların sitenizi kolay bir şekilde girmelerini sağlayan en kısa yoldur. Örnek arama motoruna basriyildiz.com yazdiğınızda direk bu siteye yönlendirilirsiniz. Eğer böyle bir alan adım olmasaydı insanların siteme erişim sağlamaları zorlaşacaktı.

Domain Nasıl Olmalı?

  • Akılda kalan. örn; onedio, godaddy, paratic, wpmavisi, haber7 ...
  • Söylemesi kolay.
  • Kısa olması siteniz için önemli bir artıdır.
  • Max. 10 karakter olması taraftarıyım.
  • Kurumsallaşma ve marka olmak .Com'lu olması iyidir.

Domain Uzantıları

  • .com
  • .net
  • .org
  • .edu
  • .web
  • .co ve daha onlarcası mevcut
[table id=1 /]

Domain fiyatları firmadan firmaya değişiklik gösterebilir. Büyük firmaların vermiş olduğu kupon kodları sayesinde daha da ucuza getirebilirsiniz.

5 TL'ye .Com'lı Domain

Evet doğru duydunuz 1 yıllık domain sadece 5 küsür tl. Dört adımda 5 Tl'ye Domain

Adım 1: Şu linke gidip kuponunuzu alın.

Adım 2: Domaini seçin.

Adım 3: Ödemeyi yapın

Adım 4: Artık 1 yıl boyunca kullanabileceğiniz bir adet domainiz var.

Domain Nasıl Kurulur?

Domain almadan önce hangi firmayı seçmeliyim diye derin bir araştırma yapılmalı. İyi bir firma bulunduktan sonra ödeme yapılıp hoşunuza giden domaini satın alın.

Eğer hosting ve domain aynı şirket üzerinden alındıysa çok kolay bir şekilde kurulabilir. Ama farklı farklı şirketler üzerinden alındıysa domain transferi yapılmalı.

Domain Transferi Nasıl Yapılır?

Transfer yapacağınız sitenin destek bölümünden destek alıp kolay bir şekilde yapabilirsiniz veya internette küçük bir araştırma ile hızlıca yapabilirsiniz.

Hangi Firmayı Kullanıyorum

basriyildiz.com alan adını GoDaddy üzerinden çok cuzi bir miktara aldım. Şu ana kadar herhangi bir sıkıntı çıkarmadı oldukça da memnunum.

Domain Rehberi

Burası sizin alanınızdır. Domain ile alakalı her bilgilendirici yorum buraya yazılacaktır.

Domain Rehberi adlı yazımın sonuna gelmekteyiz. Domail Rehberi her zaman güncellenecektir. Sizin de eklemek istedikleriniz varsa yorum atmanız yeterli olacaktır.

1 yorum:

  1. GoDaddy Promosyon Kodu veya indirimine yönelik günceel hosting ve domain kampanyaları şurada var: https://wpsitekur.com/godaddy-promosyon-kodu/

    Rehber için teşekkürler...

    YanıtlaSil

Whatsapp Button sadece Mobil Cihazda çalışır

Yazmaya başlayın ve aramak için Enter tuşuna basın