7 Ağustos 2018 Salı

Blog Aç | Neden Blog Açmalısın | Blog Nasıl Açılır?

Neden Mi Blog Açmalısın

Blog açarak bildiklerinizi, öğrendiklerinizi, keşfettiğiniz bilgi ve duygularınızı anlatarak insanlara fayda verip insanların işine yarayacak veya insanların hayatı boyunca kullanacakları, hatırlayacağı kalıcı izler bırakmak istemez miydin?

Herkes tarafından tanınmak sosyal medya hesaplarınızdaki takipçileriniz sayısının büyük oranda artması. İnsanların ne zaman bir şeyler paylaşacak diye özlemle paylaşım yapmanızı beklemeleri. Güzel yorumları ile dünyanızı renklendirip arkadaş (dost) edinmek istemez miydin?
Para, para, para demiş Napolyon
Her insan hayatını devam ettirebilmek için paraya ihtiyaç duyar. İhtiyaç duyduğumuz bu parayı hoşunuza giden ve sizi yaptıkça mutlu eden bir işi yaparak elde etmek istemez misin?

Hoşunuza giden ve sizi yaptıkça mutlu eden bir işi yapmak istiyorsanız blog açmak tam size göre hem yaptıkça mutlu olacaksınz hem de gelir elde edebilirsiniz. Kararınızı verin, eğer ben bu işi yapabilirim, zaman ayırıp insanlara yaptıklarımı göstermekten zevk alıyorum diyorsanız. Eee ne bekliyorsun, bedavaya blog açıp para kazanmaya veya tanınmaya varmısın?  O zaman sıkı bir şekilde asılıp hedeflerinizi başarın.

UYARI Herhangi bi konuda başarısız olurum diye korkmayın. Korkaklar asla başarılı olamazlar bunu asla unutmayın, bunu bir iş olarak görün ve sıkı bir şekilde abanın (asılın).

Karar Verin

Blog açmak oldukça kolay ve zahmetsiz bir iş olarak görülebilir ama önemli olan blog açmak değil o blogu devam ettirebilmek. İnsanlar yazılarınızı okumak için can atsınlar, yazılarınızı okuyunca yüzlerinde bir gülümseme olsun. Sizi bilgisayara yazı yazıp bunları paylaşan robot biri olarak düşünmelerini izin vermeyin. Sizi kendileri gibi kalbi ve duyguları olan biri olarak hissettirin. Normal yaşamınızda nasılsanız öyle yaklaşın. Şaka yapın vb. Mesela herhangi bir konuda bilgi ağırlıklı bir yazı yazıyorsunuz konunun ahengini bozmadan kendi yorumlarınızı da katın.
“BAŞARININ SIRRI, BIR HEDEFI DURMAKSIZIN TAKIP ETMEKTIR.” ANNA PAVLOVA
Blogunuza nasıl trafik çekeceksiniz? Blogunuz tek bir alan mı hakim olacak yoksa her alana mı yöneleceksiniz? Blogunuzu açmanızdaki amaç ne? bunun gibi sorular kendinize sorun ve her şeyi planlayın.

Blogunuza İlgi Çekici Bir İsim Bulun

İsminiz nasıl sizi belli ediyorsa, blogunuzun ismi de blogunuzu temsil eder. Yaratıcı bir isim bulun ki blogunuz insanların aklında kalsın.

Veya hiç uğraşmayın benim gibi adınızı kullanın :) .

Hangi Platformu Seçmeliyim?

Blog açmak isteyenler için benim bildiğim 2-3 iyi platform var.

Platformlar;

    • Blogger: Bedava kullanabileceğiniz blogger. Googlenin sahip olduğu en büyük blog açmak için kullanılan ağlardandır. Blogger Nedir İzleyebilirsiniz. Video bana ait değildir.

  • WordPress: Özelleştirme ve harika görünüş istiyorsanız wordpress tam size göre. Ücretli ve ücretsiz olmak üzere ikiye ayrılan WordPress ücretli kullanmak isteyenler için harika bir tercih.
  • Tumblr: Resim çekmekten hoşlanıyorsanız. Tumblr ile kendi resim bloğunuzu açıp oldukça iyi yerlere gelebilirsiniz.
Blogger kullanmak isteyenler için blogger ile blog nasıl açılır aşağıda resimli ve kolay bir anlatım ile anlattım diğer alternatifleri kullanmak istiyorsanız yakında eklenecektir.

Her yaş ve kitle tarafından kolay bir şekilde anlaşılabilmesi için resimli ve adım adım kolay bir şekilde anlatacağım.

Adım 1: Blogger.com’a giriş yapıyoruz.


Adım 2: Sağ üst tarafta Google hesabımız ile giriş yapıyoruz eğer yoksa Google Hesabı Nasıl Açılır? adlı yazımı okuyup açabilirsiniz

Adım 3: Sol üst bölümden yeni site ekle bölümüne tıklayın.


Adım 4: Blogunuzda kullanmak için bulduğunuz ismi üst bölüme ekleyiniz.


Adım 5: Blogunuz için bulduğunuz ismi alt bölüme de yazınız eğer o alan adını (domain) başka kimse almadıysa alabilirsiniz eğer başkası aldıysa o alan adı uygun değil. Başka bir alan adı seçin. Not: Blog domaininizin sonunda “blogspot.com” var diye endişelenmeyin. Yılda Sadece 5 TL’ye .Com’lu blog sahip olabilirsiniz bunu sıkıntı etmeyin. Buraya tıklayarak nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz.
*Ücretli domain almanız zorunlu değil.
Adım 6: Herhangi bir tema seçin, temayı daha sonra değiştireceğiz.


Artık Bir Blogunuz Var
^*^Tebrikler^*^
Blogunuzun hoş görünmesini istiyorsanız güzel bir tema seçmeniz şart. Aşağıdaki tema seçimi ile ilğili yazılara inceleyerek daha iyi bir görünüme sahip olabilirsiniz.
  • Ücretsiz En İyi Blogger Temaları Top 10
  • Tema Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?
Eğer ücretsiz temaların görünümü hoşunuza gitmiyorsa ücret karşılıgı Premium Blogger Temaları alabilirsiniz.
  • En İyi Premium Blogger Temaları adı yazımı okuyabilirsiniz.
Unutmayın premium tema almak bir zorunluluk değil, ucuza da gayet güzel temalar mevcut.

Tema Ücretlendirmesi Nasıl?

5 $'dan başlayıp gidiyor, her bütçeye uygun harika temalar mevcut.

Bu bölüm zaten ayrı bir alan. Eğer iyi bir siteye sahip olmak istiyorsanız gerçekten iyi yazılara sahip olmalısın. Kötü veya çalıntı içerikler ile hiç bir yere gelemezsiniz.

Organlarınız sizi hayatta tutan ve insan için olmazsa olmaz diyebileceğimiz vucutun ana unsurlarından biridir. İçerik de aynen öledir eğer içeriğiniz iyi değilse siteniz kötüleşir daha da kötüleşmeye devam eder ve sonunda da sizi öldürür. Sitenizin Organları İçerik adlı yazımı okuyarak içerik hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

İçerik Konusuna Kısa Bir Özet Geçeyim

İyi reklam geliri elde etmek istiyorsanız her şeyden önemlisi özgün ve en az 300 kelimelik SEO uyumlu makale (yazı) yazmanız lazım.

Okuyucularınız Nasıl Arttırılır?

Okuyucularınızı arttırmak için sosyal medyayı iyi kullanın. Günümüzde artık her yaştan her eğitim seviyesinden insanlar sosyal medyayı 7/24 (tabiri caizse) kullanıyor. İçeriklerinizi sosyal medyada paylaşarak hitlerinizi artırabilirsiniz aynı zamanda paralel olarak gelirinizi de artırabilirsiniz.

Blog Açtıktan Sonra Okuyucularını Arttırmanız İçin Yapmanız Gerekenler?

  • Düzenli olarak en az 300 kelimelik içerikler ekleyin.
  • Yazılarınız sosyal medya hesaplarınızda paylaşın. Arkadaşlarından içeriklerinizi paylaşmaları için ricada bulunun.
  • Temanıza ayar çekin.
  • Sitenizi Google Search Consola Ekleyin.
  • Sitenizdeki konular ile ilğili sitelere anlamlı ve güzel yorumlar yapın. Sitenizin linkini de eklemeyi unutmayın.
  •  Forumlara üye olun site adresinizi imza bölümüne ekleyin.
  • Sitenizde bulunan içerikle alakalı biri, bir şeyler arıyorsa içeriğiniz linkini verin.
  • Youtube da video çekin açıklama bölümüne sitenizin linklerini de ekleyin.

Yorum Gönder

Whatsapp Button sadece Mobil Cihazda çalışır

Yazmaya başlayın ve aramak için Enter tuşuna basın