5 Mayıs 2018 Cumartesi

Geçmişi Merak Edenler için Tavsiyeler

Merhaba sevgili okuyucular, bugünkü blog yazımızın konusu geçmişi merak edenler için bir kaç tavsiye olacak. İlk öncelikle geçmişi inceleye bir bilim dalı var, bilim dalı arkeoloji diye geçiyor aslında bu bilim dalını topraktan tarihi eserler çıkaranlar olarak illaki duymuşsunuzdur. Kısaca arkeologların yaptığı diğer işlerine sizlere anlatayım. Arkeologlar, topraktan veya herhangi bir yapının içinde tarihi eser diye adlandırdığımız ürünleri topraktan çıkarıp bizlere tanıtmak veya eski hayvan kalıntılarını da toprakdan çıkarıp bizlere tanıtırlar.

Peki arkeoloji çok gizemli bir alan olduğunu kabul ettiğimize göre şimdi gelelim arkeoloji haberlerini nereden okuyacağınıza ve antik sırlara nasıl daha çabuk ulaşabilirsiniz. Benim önerim nereye.com.tr dir, neden nereye.com.tr'yi seçtiğimi sorarsanız: içerikleri özgün ve güncel. Gündemi çok iyi takip eden iyi bir editör kadrosu var. Üniversite öğrencileri tarafından da sık sık güncellenen bir blog olduğundan dolayı.

Değişik milliyetler: Aklıma direk hindular geliyor. Hinduların çok eski geçmişi var. Ne kadar geride de kalmış olsalar, hindular bence kendilerine özgün güzel bir millet. Aklıma gelmişken söyleyeyim. Hinduların alınlarına kırmızı nokta şeklinde bir şekil ile boyuyorlar bu ne anlama geliyor diye araştırırken şu makaleyle karşılaştım siz de merak ederseniz: Okuyunuz. Hindular

Biraz da hindistan hakkında konuşmak istiyorum. Hindistan, en eski yerleşim yerlerinden biri. Özellikle nufüsü ile dikkat çekiyor. Bu anlamda çinden sonra dünya ikincisi. Sizlere birde Hindistanın eskiden en iyi ticaret yollarına sahiplik yağtığını söylesem inanır mıydınız. Birdaki blog yazımda görüşmek üzere.

Yorum Gönder

Whatsapp Button sadece Mobil Cihazda çalışır

Yazmaya başlayın ve aramak için Enter tuşuna basın