17 Mart 2018 Cumartesi

Saç Nakli Nedir?


Çoğunlukla ense bölgesinden alınan saç kökünün saçsız bölgeye nakline saç nakli denir. Saç ekimi olarak da bilinir. Saç ekiminin yapılabilinmesi için öncelikle ensede saç bulunması gereklidir. Hem kadınlarda hem de erkeklerde görülen saç dökülmelerinde en az dökülen yer ense bölgesidir. Bu da nakil işleminde bir avantaj sağlar. Dökülmeler 7 evrede oluşur.

Saçlar öncelikle ön taraftan dökülmeye başlar ve giderek arkaya yayılır bu dökülme. En son evredeyse ense bölümü dışında her yer dökülmüş olur ve ense bölümü de dökülmeye başlar. İşte bu yüzden en çok saç nakli için saç kökünün alındığı yer ense bölgesi olur.

Eğer başka bir yerden saç kökü alınması gerekiyorsa ilk tercih göğüs olur.  Saç nakli ameliyatının herhangi bir yaş sınırı yoktur. Hasta istediği yaşta bu ameliyatı geçirebilir. Genellikle 30’lu yaşlarda ameliyat olma gereksinimi hissedilir. Saç nakli yaptırmak isteyen kişilerin çoğu erkektir. Saç dökülmesi yaşlılığa bağlı olabileceği gibi yanma, mantar gibi sebeplerden ve hastalıklardan dolayı da olabilir. Bu gibi durumlarda da saç nakli işlemi gerçekleştirilebilir.

Yorum Gönder

Whatsapp Button sadece Mobil Cihazda çalışır

Yazmaya başlayın ve aramak için Enter tuşuna basın