17 Mart 2018 Cumartesi

Perma


Kadınlar saçlarında değişiklik yapmayı severler. Bu bazen boyatmadır bazen fön çektirme bazen kestirme bazen de permadır. Perma saçların kıvırcık olmasını sağlayan bir işlemdir. Bu işlemden sonra saç uzunca bir süre kıvırcık kalacaktır.

Peki, bu nasıl başarılıyor? Perma solüsyonunun içinde hidrojen ve amonyak vardır. Amonyak saç gözeneklerini açmaya hidrojense saçın içindeki kükürt köprülerini birbirinden ayırmaya yarar. Kükürt köprüleri saçın şeklini oluşturur. Eğer bu köprüler düz bağlıysa saç düz, kıvrımlı bağlıysa saç kıvırcık olur. Hidrojen işlem öncesinde sürülür ve saçtaki kükürt köprülerini açar.

Ardından bigudiyle sarılan saçta kükürt köprüleri kıvrımlı olarak bağlanır. Her türlü saça perma yapılabilir. Önemli olan perma losyonunu doğru seçmektir. Saçlarda yanma olmaması için yapılan işlemlerde dikkatli olunmalı ve iyi malzeme seçilmelidir. Saçın çok yıpranması ve zarar görmesi işlemden sonra ve ya işlem sırasında yanmaya da neden olabilir.

İşlem sonrasında doğru bakımla permanın kullanım süresi 2-4 aydan 6-8 aya çıkarılabilir. Doğru bakım için de şampuan, saç kremi ve durulanmayan bakım kremleri kullanılmalıdır.

Yorum Gönder

Whatsapp Button sadece Mobil Cihazda çalışır

Yazmaya başlayın ve aramak için Enter tuşuna basın