26 Mart 2018 Pazartesi

Moondial Türkçe Özet

Araminta Cane (ya da kısaca 'Minty') her zaman altıncı hissine sahipti, ancak yaz aylarını yaşlı teyzesiyle geçirmek için Belton House'a gönderilinceye kadar, gerçek anlamda kullanma şansı bulamadı. Babası çoktan ölen ve annesinin bir araba kazası sonrasında komada olmasıyla birlikte, Minty, evi ve Belton Evi'ni araştırmak için teselli bulur. Orada, ona bakıp şöyle bildiren yaşlı bir zemin görevlisi ile tanışır:

"Gözlerimi sana koyduğum an, biliyordum. Bu onun, diye düşündüm. Anahtarı çevirmek için bu! Özgürlüğü ayarlamak için! Bu çocuklar! Altmış yıl ve daha uzun süredir bildiğim olanlar. Sadece koparmada Aklıma bakın ve ağlayan sesler. "

Yeterince emin, Minty de onları yanı sıra yakındaki mezarlıkta belirli bir mezar taşı üzerinde garip bir ürpertici hissediyor. Onlar tüm ipuçları, ama hangi gizem, henüz bilmiyor. Belton Evi'nin, maceraların başlayacağı geniş bir alanda garip bir güneş saati keşfedene kadar değil. İçgüdüsel olarak 'moondial' olarak nitelendirilen Minty, yaşlı bir adamın tasviriyle ve kadranı ele geçirmek için uğraşan genç bir çocuk tarafından ilgi çekicidir. Yakında büyülü özelliklerini açığa çıkardı ve Tom adında genç bir botla buluşmak için zamanında geri fırlatıldı.

Tom, onu görmeye geldiğinde onu gördüğüne çok şaşırmıştı, ama Belton Evi'nin geçmişini araştırırken, her ikisi de moondialiyi bilen tek kişi olmadıklarının farkındadır. Geçmişte daha da derinlerde yaşayan ve umutsuzca hem yardıma ihtiyacı olan üçüncü bir çocuk var.

Her nasılsa Minty, garip olayların hepsinin birbirine bağlı olduğunu biliyor - sadece Tom ve annesinin komadanlığıyla olan arkadaşlığı değil, aynı zamanda teyzesinin evinde sinirli bir hayalet avcısının görünümü ve "şeytanın çocuğu" olarak adlandırılan küçük kızın rahatsızlığı. "uzak geçmişte yaşayanlar tarafından.

Tom'un Midnight Garden'ını hatırı sayılır bir şekilde, bu, ne yazık ki sönüklükten uzaklaşmış gibi görünen eski bir klasik. Helen Cresswell, ana karakteri söz konusu olduğunda inanılmaz bir hassasiyetle yazıyor. Minty, hikayenin fantastik unsurlarını kendi iç gözlemi ve hayal gücü ile topraklayan, farklı bir kişiliğe ve tavrına sahip, tam anlamıyla bir kızdır. Yaralı annesinin gölgesi üzerinde asılı duran Minty, annesinin durumuna bir çıkış ve bir cevap olarak gizemleri ortaya çıkarır, moondialin zaman yolculuğuna nasıl izin verebileceği ve bu sorunlara karşı harekete geçeceği onu yönlendirir.

Hikayenin kendisi, gecenin ortasında meydana gelen çok ürkütücü anlar ve oldukça acı bir son ile dolu, şüpheci ve ilgi çekicidir - ama sonra tüm zaman yolculuğu hikayeleri kaçınılmaz olarak biraz acıtır. Hikayenin sonunda birkaç gizem çözülmemiş olsa da (Bayan Raven'in anlaşmasının ne olduğunu asla öğrenemeyiz), yine de unutulmaz bir okuma.

"Moondial", her ikisi de Cresswell tarafından yazılan bir roman ve bir televizyon draması olarak aynı anda tasarlandı. İlk kez 1988'de Moondial, BBC'nin Pride ve Prejudice mini dizilerinde Rosing's Park olarak kullanılan gerçek Belton House'da (Lincolnshire, İngiltere) filme alındı. Televizyon şovu, YouTube'da bulabileceğiniz kadar kolay, ancak bazılarının bugünün standartlarına göre biraz farklı olabileceğini düşünüyoruz.

Satın alırsanız, kısaltılmış sürümü değil, tam metni aldığınızı unutmayın. En uzun süre boyunca kısaltılmış versiyonun bir kopyasını aldım ve hikayeyi beğendim, ancak yardım edemedim ama böyle ilginç bir öncülün daha çok etten çıkmasını diledim. Sadece yıllar sonra, daha uzun bir versiyonun var olduğunu ve gereksiz olduğunu söylemek çok büyük bir gelişme olduğunu fark ettim. Oxford Bookworms koleksiyonunun bir parçası olarak yeşil kapaklı versiyon, istediğinizi DEĞİLDİR.

Yorum Gönder

Whatsapp Button sadece Mobil Cihazda çalışır

Yazmaya başlayın ve aramak için Enter tuşuna basın