16 Mart 2018 Cuma

Leonardo Da Vinci Biyografi - Da Vinci Kimdir?

Gençlik Yılları, 1452–1466


Leonardo, Floransa'nın topraklarındaki Arno Nehri'nin alt vadisinde, Vinci'nin Toskana tepesi kasabasındaki "gecenin üçüncü saatinde" 15 Nisan 1452'de doğdu. Florent noteri olan Messer Piero Fruosino di Antonio da Vinci'nin gayri meşru oğlu ve Orta Doğu'dan köle olmuş bir köylü olan Caterina'ydı. Leonardo'nun modern anlamda “da Vinci”, “Vinci'nin” anlamına gelen bir soyadı yoktu: Tam doğduğu isim "Leonardo di ser Piero da Vinci" idi, "Leonardo, Vinci'den (Mes) ser Piero'nun oğlu."

Leonardo'nun erken yaşamı hakkında çok az şey biliniyor. İlk beş yılını Anchiano mezrasında geçirdi, daha sonra küçük bir Vinci kasabasında babası, büyükbabası ve amcası Francesco'da yaşadı. Babası, Leonardo'yu seven ancak genç yaşta öldüğü Albiera adlı on altı yaşında bir kız çocuğuyla evlenmişti. Sonraki yaşamda, Leonardo sadece iki çocukluk vakası kaydetmiştir. Bir peygamber olarak gördüğü şey, uçurtmanın gökyüzünden düştüğü ve beşiği üzerinde durduğu zaman, kuyruk tüylerinin yüzünü fırçalamasıydı. İkincisi dağlarda keşfederken meydana geldi. Bir mağara keşfetti ve her ikisi de orada büyük bir canavara yarayacak ve içeride ne olduğunu bulmak için merak uyandırdı.

Leonardo'nun erken yaşamı, tarihsel varsayımın konusu olmuştur. Rönesans ressamlarının 16. yüzyıl biyografisi Vasari, yerel bir köylünün Ser Piero'nun yetenekli oğullarından yuvarlak bir plaket üzerine resim çizmesini istediğini anlatıyor. Leonardo, Ser Piero'nun onu Milano Dükü'ne satan Florentine sanat bayisine satmasıyla o kadar ürkütücü olan ateşten tüküren bir yılan resmi ile karşılık verdi. Bu arada kar elde eden Ser Piero, köylüye verdiği bir okla delinmiş bir kalple süslenmiş bir plak satın aldı.

Verrocchio'nun Atölyesi, 1466–1476


1466'da, on dört yaşındayken Leonardo, Verrocchio olarak bilinen, gününün en başarılı sanatçılarından Andrea di Cione'ye çıraklık yaptı. Verrocchio'nun atölyesi, Floransa'nın entelektüel akımlarının merkezinde, insanlık eğitiminin genç Leonardo'sunu güvence altına alıyordu. Çırak veya atölye ile ilişkili diğer ünlü ressamlar Ghirlandaio, Perugino, Botticelli ve Lorenzo di Credi içerir. Leonardo, çok çeşitli teknik becerilere maruz kalacaktı ve çizim, resim, heykel ve modelleme gibi sanatsal yeteneklerin yanı sıra, çizim, kimya, metalurji, metal işleme, alçı döküm, deri işleme, mekanik ve marangozluğun yanı sıra sanat becerilerini öğrenme fırsatı buldu. .

Verrocchio'nun atölyesinin boyalı üretiminin çoğu çalışanı tarafından yapıldı. Vasari'ye göre, Leonardo, Mesih'in Vaftizi üzerine Verrocchio'yla işbirliği yaparak, İsa'nın borusunu tutan genç meleği, efendisine, Verrocchio'nun fırçasını bıraktığı ve bir daha asla yeniden boyanmadığı kadar üstün bir şekilde boyamıştı. Bu muhtemelen bir abartıdır. Yakın incelemede, resim, yeni yağlı boya tekniği, manzara, kahverengi dağ dere boyunca görülebilen kayalar ve tanık taşıyan İsa figürünün büyük bir kısmı kullanılarak tempera üzerine boyanmış ya da çok fazla dokunduğunu ortaya koymaktadır. Leonardo'nun eli.

Leonardo'nun kendisi, Vergelio'nun, Bargello'daki Davut'un bronz heykeli ve Tobias ve Melek'teki Başmelek Mikaili de dahil olmak üzere iki eserin modeli olabilir.

1472'de, yirmi yaşındayken Leonardo, sanatçıların ve tıp doktorlarının loncası olan St Luke Guild'de bir usta olarak kalifiye oldu, ama babasının kendisini kendi atölyesinde kurmasından sonra bile, Verrocchio'ya olan bağlılığı öyle bir şeydi ki onunla işbirliği yapmaya devam etti. Leonardo'nun en eski tarihli eseri, 5 Ağustos 1473'te çizilen Arno vadisinin kalem ve mürekkebinde bir çizimdir.


Profesyonel Hayat, 1476–1513



Mahkemenin 1476 tarihli kayıtları, Leonardo ve diğer üç gencin sodomi ile suçlandığını ve beraat ettiğini göstermektedir. Bu tarihten 1478 yılına kadar Leonardo'nun 1476-1481 yılları arasında Floransa'da kendi atölyesine sahip olduğu varsayılsa da, işinin ve hatta onun bulunduğu yer hakkında bir kayıt yoktur. 1478 yılında St Bernard Şapeli için bir mihrak taşımak üzere görevlendirilmiştir. ve San Donato a Scopeto'nun Rahipleri için 1481'de Magi'nin Hayranlığı.

1482'de Leonardo, Lorenzo de 'Medici ve Milan Dükü Ludovico il Moro arasında barışı sağladı. Leonardo, Ludovico'ya mühendislik ve resim yeteneğini anlatan bir mektup yazdı. Milan'a gönderildiği bir at başı şeklinde gümüş bir lir yarattı.

Leonardo, 1482-1499 yılları arasında Milano'da çalışmaya devam etti. Kendisi, Immaculate Conception'un Komünalizmi için Rocks of the Virgin'i ve Santa Maria delle Grazie'nin manastırı için Son Akşam Yemeği'ni boyamak üzere görevlendirildi. 1493-1495 yılları arasında Milano'da yaşamakta olan Leonardo, vergilendirmedeki bağımlıları arasında Caterina adında bir kadını sıraladı.

Bu makalede bu aranan terimler içeriyor.
  • leonardo da vinci resımlerı
  • leonardo da vinci hayatı
  • leonardo da vinci eserleri
  • leonardo da vinci hayatı kısaca
  • leonardo da vinci icatları
  • leonardo da vinci hayatı ve eserleri
  • leonardo da vinci hakkında bilgi
  • leonardo da vinci sözleri

Kaynak: https://www.leonardoda-vinci.org/biography.html

Yorum Gönder

Whatsapp Button sadece Mobil Cihazda çalışır

Yazmaya başlayın ve aramak için Enter tuşuna basın