18 Ağustos 2017 Cuma

Google Dokümanlarda Büyük Değişiklikler


Google, Çarşamba günü ofis verimliliği araçlarına bir dizi işbirliği özelliği sundu. Google Dokümanların En Son Çıkan Sürümleri, Elektronik Tablolar ve Slaytlar, ofis ekipleri gerçek zamanlı olarak birlikte çalışmasını sağlayacak özellikler içerecektir.

Yeni özellikler, ortak çalışanların aynı dosya üzerinde çalışmasını sağlayacak, Google Dokümanlar ürün yöneticisi Birkan Icacan açıkladı.

Dokümanlardaki değişikler yalnızca bilgisayardan değil , aynı zamanda Android ve iOS mobil cihazlardan da yapılabilir. Kullanıcılar, düzenlemelerle ilgili önerileri de kendisi karar verebilir . Ayrıca, belgeler Litera Change-Pro ve Workshare eklentileri ile incelenebilir.

Google, Dokümanlar ve Elektronik Tablolar için dokümanları biçimlendirme konusunda zamandan tasarruf etmeye yardımcı olacak yeni şablonlar sunuldu. Daha fazla özelleştirme ve belirli bir işe  özgü araçlar sağlayan yeni yerleşik eklentiler bulunur.

Google genel şablon galerisinde beş örnek sundu: LegalZoom ve Docusign'dan yeni bir karşılıklı gizlilik anlaşması; Yanı sıra Lucidchart, PandaDoc, EasyBib ve Supermetrics şablonları.

Değişiklikleri İzleme

Dokümanlardaki yeni geliştirmeler, çoğu dokümanın tek bir kişi tarafından yazılmadığı gerçeğini belirtir. Bu yeni araçların amacı, doküman oluşturma konusunda işbirliğine dayalı yaklaşımı benimsemektir.

Google, bir belgeyi hazırlarken çok sayıda ekip üyesiyle düzinelerce düzenleme yapmakta, özellikle de yasal bir sözleşme, proje önerisi veya araştırma makalesi yapmak için normaldir. Google Dokümanlara yönelik yeni güncellemeler, ekip üyelerinin değişiklikleri yönetmesi için en iyi hale getirilmiştir.

Yeni özellikler arasında, herhangi bir belgenin kaydını tutarken özel ad kullanılabilir; Eskiden "yenilenme geçmişi" olarak bilinen "sürüm geçmişi “’deki değişiklikleri izlemek Ve ekibin içindeki herkesin bu belgenin ne zaman "üretildiğini" olduğunu bilmesi.

Ayrıca, yeni sistem, kullanıcılara bir belgenin "temiz sürümünü" görüntüleme olanağını sunacak ve böylece yorumlar veya önerilen düzenlemeler olmadan ne istediğini görebileceklerdir. Karişmadan daha "temiz" ön izleme yapılması daha kolay olur.

Recon Analytics'in temel analisti Roger Entner "Yeni özellikler değişiklikleri ve işbirliğini izlemeye odaklanıyor ve bu, Office'in güçlü noktalarından biri olan Microsoft Office ile çok daha fazla uyum sağlıyor" dedi.

Entner, E-Commerce Times gazetesine verdiği demeçte, "iş kullanıcılarının Google Dokümanlar'a yaptıkları en büyük eleştirilerden birini kaldırıyor" dedi.

Değişikliklerden Fazla İzleme

Bununla birlikte, bulut tabanlı Google Dokümanlar modeli en büyük zayıf yönü olabilir.

Endpoint Technologies Associates'in baş analisti Roger Kay, "Google Dokümanlar iş için zor bir satış olmuştur, çünkü Google, ne yaptığınızı bilmek istemektedir ve işletmeler bunu yapmaktan eğilimlidir" dedi.

E-Ticaret Times'a, "Tüketiciler erişim için mahremiyetin takas edilmesini sağlayacaklar, ancak işletmeler genellikle bir şey için para ödemeyi ve aslında bunu elde etmeyi umuyor - ürünün kendisi haline gelmiyor" dedi.

Kay, "Bu, Google Dokümanlar'ın iş dünyasındaki en temel meselesidir - bu ve Microsoft'un kilitlenmesi, önemsiz değildir" diye ekledi.

Son yıllarda Microsoft zorlu bir dönüş yaptı ve Google'ın paradoksal bir şekilde Google'ı daha iyi bir öneri haline getireceği Google'ın bulut tabanlı moduna geçmeye başladığını belirtti.

"Bilgilerinizi birilerine vermeniz gerekiyorsa," çünkü Google'ın da olabileceğini ileri sürdü, çünkü özellikler ikincil. "

Google Docs'un en katı rekabet, Word 365'ten gelmeyebilir, ancak halen en azından şimdilik Windows'un en yeni sürümlerinde çalışan bir kuruluşun eski yazılımlarından gelebilir.


Kay, "Bazı insanlar hala Word 2000 ile sorun yaşamaya devam ediyor" dedi. "Sonuçta, bir kelime işlemcide gerçekten neye ihtiyacınız var? Evet, işbirliğine dayalı şeyler, iş akışı ve etajer var - ancak özelliklerin platformu sattığından emin değilim.

Yorum Gönder

Whatsapp Button sadece Mobil Cihazda çalışır

Yazmaya başlayın ve aramak için Enter tuşuna basın